Ginop

Kedvezményezett neve:
VASFA Szolnoki Kazángyártó Korlátolt Felelősségü Társaság

Projekt címe:
Technológiafejlesztés a Vasfa Kft-nél.

Szerződött támogatás összege:      
36 751 605 Ft

Támogatás mértéke:
70,00 %

Projekt tartalma:
Cégünk, a VASFA Szolnoki Kazángyártó Kft., ill. jogelődje közel 60 éve alapíttatott és több mint negyven éve gyárt kazánokat és kazánházi berendezéseket. Ezeknek megfelelően vállalkozásunk főtevékenysége a gőzkazán gyártása.
A cég az energetikai berendezések fejlesztése és gyártása területén fokozatosan fejlődött, gyártmánystruktúrája mára jelentősen bővült a gyártási feltételekkel összefüggő műszaki, technológiai fejlesztések eredményeként. A saját tervezésű, elismert minőségű berendezéseink elsősorban a hazai energetikai piacon meghatározóak, de az elmúlt években fokozatosan bővítettük export tevékenységünket is. A kazánokat, nyomástartó berendezéseket az uniós szabványok és előírások szerint tervezzük, gyártjuk, vizsgáljuk, tanúsítjuk és CE jellel szállítjuk. Cégünk fővállalkozásban vállalja komplett kazánházak létesítését - melybe elsősorban termékeinket építjük be - valamint meglévő kazánházakban kazáncserék kivitelezését tervezéssel engedélyezéssel, üzembe helyezéssel, átadással együtt.
Az ipari gőzkazángyártás rendkívül anyagigényes, az anyagmozgatás targoncákkal valósítható meg. A jó minőségű anyagmozgató gépek elengedhetetlen részei a termelésnek. 2020. június 1-től szigorú környezetvédelmi előírások léptek hatályba a targoncák káros anyag kibocsájtását illetően, így csak EUROV-ös motorral rendelkezőt lehet az országba behozni. Ennek megfelelve korszerű targoncák beszerzését tervezzük.
Az élhajlító berendezés tovább növeli a termelés hatékonyságát és berendezések műszaki színvonalát. Az élhajlító az anyag, fémmegmunkálás területén hoz egyrészt megmunkálási tartomány változást, másrészt hatékonyság és termelékenységnövelést. Így egyszerre válik lehetővé termékportfólió bővítés és eredményességnövelés cégünknél. Mindezek hozzájárulnak munkavállalói létszámunk megőrzéséhez.

Projekt befejezési dátuma:
2021.09.30.

Projekt azonosító száma:

GINOP-1.2.8-20-2020-02957

Ginop
Ginop
Ginop
Ginop
Ginop
Ginop